9 предимства на Office 365 for Business

Чудите се дали Office 365 наистина е подходящ за Вашата компания? Отговорът е ДА.

Office 365 е много повече от набор от инструменти. Това е напълно нов начин на колаборация. Ето и 9 причини да обмислите да използвате Office 365 в своята организация.

 

1. Безупречна интеграция с инструментите, които вече познавате
Office 365 работи безупречно с програмите, които вече познавате и използвате, като Outlook, Word, Excel, OneNote, Publisher и PowerPoint.

2. Можете да разчитате на него, независимо от външните обстоятелства

Ако системата ви е на локален сървър във Вашият офис, то при пожар или наводнение резултатът ще бъде- без данни, без сървъри и без уебсайт. Ако качите данните си в облака, всички бизнес документи и приложения, като email, например, винаги ще са налични и няма да сте зависими от външните обстоятелства.

3. Достъп по всяко време, от всяко устройство

Microsoft Office 365 осигурява достъп през уеб до email, важни документи, контакти, и календар на почти всяко устройство—включително настолни компютри, Macintosh компютри, iPhone устройства, Android усройства и BlackBerry устройства. Дава ви възможност да ръботите където и когато изберете, за да можете да отговаряте на важните запитвания, независимо къде се намирате.

4. Предвидими месечни разходи

При Office 365 има няколко гъвкави ценови плана, които ви позволяват да увеличавате или намалявате броя на потребителите, които са ви необходими към дадения момент.

5.  Започвате да работите с него лесно и бързо
Office 365 можете да започнете работа веднага.

6. Решения за електронна поща, работа в екип и за онлайн срещи
Възползвайте се от характеристики като 50GB mailbox, който позволява и прикачени файлове до 25MB, календар, контакти, онлайн срещи, бързи съобщения и др.

7. Сигурност
Сигурността е приоритет на Microsoft. С Office 365, можете да използвате същите системи, използвани от Microsoft и от други компани иот цял свят, които помагат да се защити email комуникацията, документите и мрежите. Тези системи сканират вашите съобщения и документи за spam и зловреден софтуер 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.

8. Без необходимост от специални IT познания

Администрацията на Office 365 е предвидена за организации без IT служители, тъй като лесно можете да настройвате и използвате различните характеристики, които  ви помагат да се фокусирате върху бизнеса си не върху технически детайли.

9. Гъвкаво решение за компании, които са с бърз растеж

С Office 365, получавате различни ценови опции, които ви дават възможност за гъвкаво да планирате колко потребителя и услуги да добавяте или изключвате.

Искате да получите повече информация за ценовите планове на Office 365  – свържете се с нас на +359 2 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

Microsoft Dynamics NAV 2018 -и така, кое е новото?

На 1 Декември 2017г. Microsoft Dynamics NAV 2018 бе представен пред широката публика.

Какво е Microsoft Dynamics NAV?

Открийте как NAV може да Ви бъде полезна, като ни се обадите на 02/ 818 36 63 или ни пишете на info.bg@fts-eu.com

Новостите в NAV 2018

 • Настройки и конфигуриране  – Нови опции са добавени за ролите на Business Manager и Accountant. От списъка с дейности, можете да отваряте страници за настройки.
 • Задачи – Можете да създавате задачи, които да напомнят за действия, които трябва да изпълните. Задачите могат да се отнасят, както за вас, така и за някой друг в организацията.

 

 • Преконфигурирани отчети в Excel – Ролите Business Manager и Accountant имат нова опция за Excel Templates. От там можете да избирате преконфигуриранияотчет, който после можете да отпечатате директно от Excel.

 

 

 

 • Още по-бързо обработване на заявки, фактури и кредитни известия 

 

Детайлна информация за новостите в Microsoft Dynamics NAV 2018 – What’s New in Dynamics NAV 2018

Тази версия съдържа много на брой малки промени, което се превърна в тенденция в последните няколко версии. Промените могат да бъдат обобщени в две групи: подобрения в системата и интеграция с Office.

 • подобрения в системата

 • интеграция с Officе

 

Лесно можем да организираме демо на NAV 2018 и да разкажем за последните си проекти за клиенти в България – обадете ни се на 02 / 818 36 63 или ни пишете на info.bg@fts-eu.com

 

6 въпроса, които са важни при избора на CRM система

Изборът на подходяща за Вашата организация  CRM система, може да се окаже предизвикателство. Преди да пристъпите към процеса на сравнение на различни решения, си струва да отделите време за да дефинирате и изискванията си към системата.

Като част от подготовката, препоръчваме да обсъдите следните 6 важни въпроса:

1. Кои задачи искате да автоматизирате със CRM системата?

Често срещана причина за инвестиция в нова CRM система е необходимостта от по-голяма автоматизация. Това ще спести времеемките, изискващи много ресурси рутинни задачи. Някои примери за това са изпращането на автоматизирани кампании при важни събития, рутинни задачи и др.

2. Какви процеси ще управлявате със CRM системата?

Всички CRM системи са предназначени да помогнат на компаниите да управляват връзките си с  хора и компании, да проследяват продажбите и да организират ежедневни задачи.

Ами другите процеси, които искате да управлявате? В зависимост от бизнеса ви това може да включва управлението например на : Събития, Проекти, Продукти, Задачи, Приложения, Медицински записи и недвижими имоти.

3. Към каква CRM система сте се насочили – on-premise или в облака?

Избирайки облачно решение ще избегнете разходите, асоциирани с инвестицията в on-premise варинат, който включва софтуер, ъпгрейди, сървъри и админситрация, разходи з аперсонал. С облачното решение потребителите започват да работят по-бързо с новите характеритики и модули в системата.

От друга страна, при система on-premise ще заплатите по-високи разходи в началото на проекта, но няма да дължите абонаментни такси.

4. Ще разделяте ли внедряването на системата на отделни фази?

Препоръчително е да започнете с част от проекта и постепенно да добавяте функционалности.

5. Имате ли специфични изисквания според индустрията, в която работите?

Някои CRM решения са специфични за дадени индустрии. Например застрахователна дейност, образование или здравеопазване.

6. Какви други ресурси желаете да интегрирате със CRM системата?

Освен Microsoft Office приложенията, вероятно ще искате да интегрирате CRM системата и с други ресурси, включително:

 • вашата уеб страница
 • счетоводен софтуер
  • онлайн уеб-портал, където клиентите могат да заявят различни услуги и да следят статуса на поръчката си
  • платформа за електромнна търговия
  • други приложения за e-marketing, Sharepoint

Ние от ФТС ще се радваме да отговорим на въпросите ви и да ви консултираме в избора и внедряване на най-добрата CRM система за Вашата организация.

Моля, свържете се с нас – за кратка демонстрация  или повече информация на 02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

 

Още полезни статии:

Как да впечатлите клиентите с помощта на Microsoft Dynamics CRM и ClickDimensions?  

Kога е време да изберете CRM?  

CRM – или как да премахнем пропастта между маркетинга и продажбите?

 

Финавиа – финландската компания за ръководство на въздушното движение използва M-Files за по-добро управление на информацията в организацията

Финавиа е публична компания, изцяло държавна собственост на Финландия. Тя отговаря за предоставянето на безопасни и висококачествени авиационни услуги. Организацията също така поддържа и развива мрежа от различни летища на територията на страната. Отговаря и за поддържането на летищните терминали и писти, както и за системите за охрана и контрол на летищата.

Финавиа има три подразделения: LAK Real Estate Oyj, която отдава под наем бизнес помещенията на летищата; Airpro, която осигурява наземните услуги и услугите по сигурност и охрана и RTG Ground Handling Oy. Финавиа притежава и Avia College, единственият обучителен институт във Финландия, който предоставя обучения за базова квалификация в контрола на въздушното движение.

От особено значение е да се осигури безопасността и качеството на авиационните услуги. Поради тази причина, систематичното управление на информацията, инструкциите  и документацията свързана с тези услуги е е от неимоверно значение.

Началото е с 20,000 потребителя. Оперативните дейности на компанията се следят внимателно  чрез периодични одити и други качествени мерки. Поради тази причина всички ръководства, документи с инструкции и друга важна оперативна информация трябва да бъде актуална и достъпна и проследима от всички потребители.

През 2015г., Финавиа избира системата за управлвние на документи и информация M-Files да управлява всички тези функции.

“Искахме да заменим старата си документна система, но и да надградим със система за управлени на информацията и съдържанието. Вче се бяхме запознали с M-Files преди няколко години. Уверихме се, че M-Files е лесна за използване и потребителите бързо свикват да работят с нея.” споделя Heli Mäkinen,IT Systems Specialist, който отговаря за внедряването на M-Files във Финавиа.

До средата на юни 2016, M-Files вече работи в съотвествие с очакванията на Финавиа а към момента вече почти 20,000 служителя в компанията използват M-Files.

“Документите се съхраняват в M-Files и са достъпни за 2,000 служители на Финавиа и още 2000 служителя на свързани фирми. Документите в M-Files могат да бъдат достъпвани и от още 15 000 представители на компании, които работят на летището или във властите“ казва Mäkinen.

Например, строителството на нов терминал на летището в Хелзинки започва през 2014 и ще приключи през 2020г. Цялата информация за строителството може да се намери в M-Files.

Друг начин, по който Финавиа използва M-Files в ежедневната си дейност е процесът по издаване на становища по възникнали оплаквания. Клиентите могат да използват уебсайта на Финавиа, за да кандидатстват за становище – когато формата е попълнена онлайн, тя веднага се запазва в M-Files и се изпраща за становище, след което M-Files автоматично инициира свързаните работни потоци.

Финавиа използва M-Files за управлението на документите и регистриране на различни машини и оборудване. Включени са всички машини и оборудване, които да притежавани, отдавани под наем или взети под наем от Финавиа, например транспортни средства, снегорини, автомобили, снегопочистващи машини и др. Всяко оборудване е свъзано към специфично летище на Финавиа. M-Files служи като регистър и системата осигурява информация  за описанията и изображения. M-Files предоставя директен достъп до отчетите за портфолиото от оборудване, с информация колко машини са налични на всяко летище.

M-Files съхранява също всички официални ръководства за летищата, процедури по безопасност и управление на въздушното движение. Avia College също управлява всиките си документи в M-Files.

“С M-Files, можем да сме сигурни че документите са в ред и че всички служители могат лесно да намират информацията от която се нуждаят.” споделя Heli Mäkinen.

M-Files помага на Финавиа да гарантира, че документите са актуални. Важните документи като ръководства трябва да се проверяват всяка година. Когато документът е на година, M-Files автоматично се свързва с автора му и изисква одобрение на документа или модификации за актуализирането му.

Финавиа управлява огромен обем от документи свързани с операциите, включително ръководства и регулации. Функционалността за версионен контрол в M-Files позволява лесно да се сравняват стари версии на документите с новите веднага -и когато периодът на валидност приключи, документът автоматично се скрива и не се показв апри търсене.

 “Автоматизирането на дейностите, което ни даде M-Files ни гарантира, че всички документи, които са важни за нашите операции са актуални и лесно можем да ги достъпим. Това прави работата ни много по-ефективна,” казва Mäkinen. “В момента тече процес по трансфер на архива на финансови документи в M-Files. Обмисляме още няколко възможности в M-Files, които ще ни помогнат да автоматизираме някои специфични ръчни процеси.”

“M-Files ни позволява и лесно да прехвърляме съдържание от email в системата, като по този начин можем да запазим всяко парченце информация свързана с даден кейс на едно място. Това ни спестява много време – дори се запитахме, защо не сме започнали да позлваме M-Files по-рано,” усмихва се Mäkinen.

Още за M-Files:

Най-често срещаните 10 трудности при управлението на информация, които лесно можете да избегнете 

Защо да внедрим ECM система? Обясняваме с цифри и факти.

Как M-Files улеснява процеса на управление на договори в организацията?

Истории на успеха: Светлин Пешев, изпълнителен директор на WTO за пътя на внедряване на ERP решението NaviTrans

Уърлд Транспорт Оувърсийз България ЕООД е водеща спедиторска компания в България, основана през 2001 година. Компанията е лидер в морския и въздушен товарен транспорт в страната със собствени офиси в София, Варна, Пловдив и летище София. Компанията е една от най-бързо развиващите се спедиторски компании в Източна Европа със свои представителства в България, Сърбия, Словения, Хърватска и Румъния.

-Г-н Пешев, защо мениджмънтът на Уърлд Транспорт Оувърсийз (WTO) реши да се довери на ERP решението NaviTrans?

Няма да крия, че не беше лесно да стигнем до това решение. Внедряването на нова система за планиране и управление на ресурсите е решение, което трябва да се обмисли внимателно, тъй като това оказва влияние както на процесите и ресурсите на фирмата, така и на цялостния ни облик и на готовността ни за бъдещи промени (инвестиции, партньорства, органичен растеж и т.н.). В този смисъл не бива да забравяме, че WTO разполага със собствени офиси зад граница и едно решение би следвало да бъде лесно „конвертируемо” в чужбина. За крайния ни избор надделяха следните фактори: първо, NaviTrans е вертикално решение, базирано на популярното Microsoft Dynamics Nav. В продукта е заложено ноу-хау ( know-how) на водещи спедиторски компании, главно от централна и Северна Европа. По този начин ние инвестираме в нова ERP система и същевременно получаваме набор от добри практики за работа от водещи компании в отрасъла, тествани многократно и усъвършенствани през последните години. Второ, продуктът, на който се спряхме, е напълно съвместим и добре „сработен” с всички продукти на Microsoft.

Същевременно, NaviTrans и неговата платформа дават почти неограничени възможности за интеграция с други ERP решения на наши партньори – клиенти, агенти и доставчици. Това значи, че можем лесно да „свържем” нашите системи чрез т.н. EDI (Electronic Data Interchange) връзка и така да „преливаме” информация между тях в реално време. Помислете си какви невероятни възможности за подобряване на качеството на услугата и повишаване на ефективността се откриват по този начин.

И още нещо, NaviTrans позволява генерирането на многобройни автоматизирани отчети, които ни дават информация както за резултатите на фирмата (нещо стандартно за повечето подобни решения), така и за работата на процесите. Последното е изключително важно, защото по този начин научаваме не само какво, но и как сме го постигнали. Така можем да оптимизираме процесите, което в дългосрочен план значи по-добро качество на услугата и по-голяма предвидимост за клиентите ни.  

 

– Колко време продължи подготовката за въвеждането на системата в действие? Как на практика се случи това?

Активната подготовка за внедряването на новата ERP система продължи малко повече от 6 месеца. Ще посоча най-важните стъпки според нашия опит.  Първо, целите и сроковете на проекта бяха набелязани заедно с номинирания изпълнител ФТС България. Определихме ключови потребители, които да партнират на изпълнителя за настройките на отделните работни модули на продукта. Съвместно с него изготвихме вътрешно-фирмени наръчници за служителите. След това дефинирахме и необходимите управленски отчети.

Внедряването беше поетапно, като стартирахме с финансово-счетоводния модул. Съвместно с доставчика ни на уеб-базирани решения изготвихме допълнителен модул за електронна търговия. Това накратко представлява интерактивен обмен на информация с клиентите ни в реално време чрез нашия уеб-сайт. Накрая, след внедряването беше изготвен съвместен протокол за приемане на продукта. Бяха също набелязани следващите стъпки, напр. изграждане на система за автоматичен обмен на информация с наш основен доставчик. Разбира се, не можем да претендираме, че нашият подход е най-верният. Предполагаме, че всяка компания трябва да построи своя план според своите ресурси и времеви параметри.

 – Какви промени в организацията на работата в екипа на WTO бяха направени в процеса на внедряване и каква помощ получихте от експертите на ФТС България ООД?

– Промените са много и това беше търсено от наша страна. Основните ни цели бяха уеднаквяване на процесите и сроковете за обработка на пратки между офисите на WTO, единна система за комуникация (вътрешна и външна), добре структуриран документооборот и, не на последно място, добра финансова отчетност. Преходът не беше лек и основната тежест падна върху нашите служители, които трябваше да се погрижат турбуленцията от промяната да остане под повърхността, така че да не пренесем нищо от нашия временен дискомфорт върху клиентите и доставчиците ни. Консултантите на ФТС България бяха неотлъчно до нас през целия път, който извървяхме.

 – Трудна ли беше адаптацията на служителите към работата с нея?

– Всяка промяна в една организация е трудна. В нашия случай мащабът на промяната (на практика всички процеси във фирмата бяга засегнати) не направи нещата по-лесни. Очакваме процесът на адаптация да продължи минимум 6 месеца след окончателното внедряване и считаме това за нормално.

 – Трудна ли беше интеграцията с другите софтуерни системи, които използвате? А със системите на Вашите партньори?

– Една от целите ни беше да намалим употребата на локални IT решения до минимум и да опитаме да покрием поне 90% от информационната си обезпеченост с Microsoft Dynamics NAV и съответно NaviTrans. Само така можехме да постигнем желаните подобрения на продуктивността и стандартизация на процесите, които целяхме. Мисля, че сме на прав път. Вече сме планирали изграждането на система за автоматичен обмен на информация с наш основен доставчик, което ще облекчи съвместната ни работа и ще подобри качеството и своевременността на информацията за нашите клиенти.

 

Интервюто е поместено в сп. Логистика

CRM – или как да премахнем пропастта между маркетинга и продажбите?

Това не е нещо ново. Разминаването между отделите по маркетинг и продажби много често довежда до некачествени лийдове, маркетинг дейности без фокус и резултати, които гневят мениджърите.

Обикновено търговците се сърдят, че лийдовете, които получават от меркетинг отдела, не са особено квалифицирани, докато, от своя страна, маркетинг отделът настоява, че търговците трябва да се трудят по-усърдно. Тогава как компаниите да преодолеят пропастта между тези два отдела, за да постигнат целите си?

Отговорът се крие в цялостната, свързана CRM система.

Но нека първо се опитаме да разберем предизвикалствата пред екипите, за да оценими решението, което можем да открием в CRM системата.

CRM за маркетинг отдела

Комуникация с клиентапроблемът:

Една от причините, заради които маркетинг специалистите често усещат натиск от търговците е, че им е трудно да сегментират аудиторията и като резултат успяват да изпратят само общо комуникационно послание, което не отговаря на потребностите на получателите, нито показва решение на техните проблеми.

Комуникация с клиентарешението:

CRM системата помага на маркетолозите лесно да сегментират и филтрират по голям брой фактори, – от местоположение или етап на покупка до предпочитания. Така кампаниите са много по-целенасочени, посланията са много по-ясни и конкретни, а броят на отписалите се -незначителен. По този начин маркетолозите остават проактивни в генерирането на нови потенциални клиенти и квалифицирането им до момента , в който са готови да бъдат пренасочени към търговския отдел.

Microsoft Dynamics 365 се интегрира с много приложения за маркетинг автоматизация, като ClickDimensions и Dotmailer, които помагат да се сегментират маркетинг списъците и да се инициират автоматизирани маркетинг кампании, които се стартират в зависимост от действията на конкретния потенциален клиент, като изтегляне на PDF, регистрация за събитие или абониране за бюлетин.

Маркетинг ROI – проблемът:

Често маркетинг отделите, се оплакват, че не получават необходимите финансови ресурси, за да изпълнят адекватно маркетинг плановете, но това се дължи в голяма степен на невъзможността да представят резултатите от дейностите си и техния ROI. От своя страна търговските екипи трудно разбират маркетинг усилията и като резултат , пропастта между двата отдела- расте. Така, маркетинг отделите може да не получават достатъчно ресурси, за да генерират достатъчно като количество и качество лийдове, същевременно търговците не успяват да постигнат заложените резултати.

Маркетинг ROI –решението:

Благодарение на инструментите за задълбочен анализ и проследяване в реално време, CRM система с вградено решение за маркетинг автоматизация означава, че маркетолозите ще могат акуратно да следят резултатите от всяка една маркетинг кампания и да коригират стратегията си и разходите (ако е необходимо) навреме. Детайлната информация, която е налична, като например конверсиите, посещенията на сайта, които са произлезли от дадена email маркетинг кампания, позволява по-голяма прозрачност за успеха на дадена кампания.

Използвайте Microsoft Dynamics 365, за да проследявате източниците на лйдове и възможности и иползвайте тази информация, за да разберете кой канал и кампания се е оказал най-ефективен.

 

CRM за търговските екипи

Управление на пайплайнапроблемът:

Без модерна и мобилна CRM система, търговските екипи ще се изправят пред предизвикателството да следят възможностите в пайплайна в реално време. Това, от своя страна води до услилия, вложени в грешната посока и пропуснати сделки. Както и до невъзможност търговците да върнат обратна връзка на маркетинг отдела, кои лийдове са най-квалифицирани.

Управление на пайплайнарешението:

Модерната CRM система позволява на търговците да сключват сделки от своето мобилно устройство, да разполагат с реална информация по всяко време, независимо къде се намират. Това води до нарастване на ефективността и повече сключени сделки.

Microsoft Dynamics 365 и Power BI предлагат различни табла, които покриват всеки аспект на търговския процес включително прогрес по различните сделки, обобщен вид на пайплайна, топ клиентите и сделките с най-голям процент възможност за затваряне.

Дублиране на усилиятапроблемът:

Таблиците в Excel вече не са адекватен метод за съхранение на информация за лийдовете и сделките. Компаниите се развиват, успоредно с това и необходимото количеството потенциални клиенти, които да помогнат за сбъдването на бизнес целите на компанията.

Без ефективна CRM система е възможно отделните търговци да работят по едни и същи потенциални клиенти – или да им изпращат съобщения, които не са релевантни за етапа от клиентското пътуване , на който се намират. Резултатът – недоволни клиенти и липса на координация между маркетинг и търговските екипи.

Дублиране на усилията – решението:

CRM системите осигуряват на търговците незабавен достъп до цялата история със взаимодействията на всеки контакт, включително попълнените регистрационни форми, активните лийдове, предишни поръчки, история на цялата комуникация. Достъпът до пълната картина минимизира възможността търговецът да направи грешка с обаждане до контакт, с който колегата му вече е разговарял ил ида изисква информация, която вече е подадена.

Резултатът? По-ефективен маркетинг, по-щастливи клиенти и повече продажби. 😊

Ако планирате смяна на CRM системата или ако вече използвате Dynamics 365, свържете се с ФТС (02- 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com), за да научите повече как помагаме на компаниите да премахната пропастта между маркетинг и търговските екипи.

Photocredit: Shutterstock

7 причини да се регистрирате за семинара за M-Files и GDPR

1.Информацията в организацията Ви се съхранява в различни папки, на различни компютри и никой не знае коя е последната коректна версия на документа;

2. Хартиените документи забавят много бизнес процеси, което се отразява на производителността и на приходите на компанията Ви;

3. Разполагате със система за управление на документи, но тя е остаряла и не се интегрира с останалите системи в организацията;

4. Необходима ви е система за управление на договори и информация, но не искате да затруднявате служителите с обучение за нова система със сложен интерфейс;

5. Информацията, данните с които разполагате от различните отдели са „заключени“ – не можете да извличате ценни бизнес изводи, BI отчети, нито да изградите прогнози за бъдещи периоди;

6. Търсите вариант да управлявате лесно правата на достъп до различни документи на различните служители;

7. Искате да разполагате с надеждно ИТ решение, което да ви помогне да посрещнете предизивкателствата на GDPR регламента за защита на личните данни.

Виж повече информация за семинара за GDPR и M-Files

 

Изкуственият интелект (AI)– време ли е да действаме?

Все по-често чуваме разговори, чиято основна тема е изкуственият интелект (AI). Създават се непрекъснато нови AI компании и се стартират нови проекти с вграден интелект в приложения, отчети и бизнес процеси.

През 2017 година, 85% от мениджърите в едно проучване на Accenture посочват намерението си да инвестират в  технологии, свързани с AI-през следващите три години. Независимо дали работите в сферите на управление на финансите, производството, човешките ресурси, обслужването на клиенти, маркетинг или продажби, всички трябва да оценим как можем да надградим човешкия интелект с AI.

AI: Сърцето на дигиталната трансформация

Какво е AI? Всъщност е разработването на компютърни системи, които могат да изпълняват задачи, които обикночвено изискват човешки интелект, като например визуално възприятие, разпознаване на речта, вземане на решения,превод на различен език и др. В AI, има много технологии, като например natural language processing (NLP), natural language generation (NLG), machine learning, deep learning и  text analytics. В момента machine learning е една от най-мащабните и бързо разрастващи се направления на AI.

Преди AI и машинното обучение бяха ограничени и достъпни само за експерти. Днес тези технологии се развиват главоломно дори извън царството на специалистите по обработка на големи бази данни. AI генерира препоръки, които се базират на предишни покупки, засича злонамерена дейност, отчита доколко са квалифицирани лийдовете в CRM системата , помага на шофьорите да открият оптималния маршрут чрез GPS карта, осигурява персонализирана помощ с Alexa или Siri. Всъщност AI вече е неделима част от нашите ежедневни дейности.

Време за действие

Всяка индустрия ще бъде променена, дори по точната дума е трансформирана с AI. Той се превръща в задължителна компетенция за бъдещето. Огромните обеми от сложна и многообразна информация вече затрудняват съществуващите BI/data discovery инструменти, които не могат да ги обработят и извлекат прогнози от тях.

Ако не сте бюджетирали да добавите AI инструменти в  стратегията на организацията си – може би закъснявате?

AI и предиктивните анализи „променят играта“. Те все повече заемат място в разговорите на лидерите. Време е за действие.

По материали на:https://www.informationweek.com

Снимка: Shutterstock

Истории на успеха: Дискордиа АД използва вертикалното решение NaviТrans от ФТС за ефективно управление и максимален контрол

Дискордиа АД е една от най-големите транспортни фирми в България, с офиси и в Румъния и Украйна. В своето портфолио компанията предлага широка гама от услуги: Автоспедиция, Железопътен транспорт, Собствен транспорт, Контейнерен и въздушен транспорт, Mитническо представителство, Складиране.

Бързото разрастване на дейността на фирмата налага нейното оптимизиране. Необходимо е установяване на постоянен и надежден контрол върху оперативната работа с цел повишаване качеството на услугите. Целта е да се постигне ефективно управление на финансовите операции и навременно обслужване на вземанията и задълженията.

Вертикалното решение NaviTrans, съчетано с основните модули на Microsoft Dynamics NAV предлага богата функционалност за собствения транспорт, авто спедицията, ЖП отдела и финансово-счетоводната обработка на информацията.

Ползите

 • По-голям брой успешни запитвания
 • Подобряване взаимоотношенията с клиентите
 • Ефективно управление на автомобилния парк
 • Подобрен мениджмънт на персонала
 • Пълна координация по екипи и отдели
 • Актуална оперативна и управленска отчетност

Дискордиа АД стартира проект за избор на интегрирана управленска информационна система, която да удовлетвори специфичните изисквания на компанията. След задълбочено проучване от страна на мениджмънта, Дискордиа се спира на Microsoft Dynamics NAV с вертикално решение NaviTrans, предлагано от ФТС България.

Водещи при избора на решението са богатите функционални възможности, напълно покриващи предварителните изискванията на Дискордиа, както и големия брой клиенти на решението в няколко европейски държави.

Внедряването на решението е разделено на етапи – първо за двете най-големи направления – ЖП и Автоспедиция. Неразделна част е и функционалността за Финансово-счетоводния отдел. След това работа със системата започва и отдел Собствен транспорт.

Цялата дейност на Дискордиа АД е моделирана и се извършва чрез NaviTrans от първоначалното регистриране на данни за клиентите и всяко следващо взаимодействие с тях. Спедиторските отдели регистрират важни оперативни данни за превозвачите като направления на превозите и наличен автопарк, както и актуалните свободни превозни средства и свободния обем. Търговските представители въвеждат постъпилите заявки в системата бързо и удобно. Системата за известяване сигнализира за новите запитвания определените спедитори. Последните дават предложения по навлата, ръководителите на екипи от своя страна подготвят офертата към клиентите. След сключване на сделка, целия процес от обработката на товара до финансовото приключване на сделката се следи и отчита чрез NaviTrans.

NaviTrans разполага с цялостен модул за управление на собствения автопарк, който включва регистрация и обслужване на автомобили, система за следене на разрешителни, застраховки, периодични прегледи, планови и извънпланови ремонти и др. В системата се описват и следят курсовете и маршрутите с товарни и разтоварни адреси. Поддържа се план-график на водачите и превозните средства. Регистрират се планирани и реални разходи за гориво и консумативи, такси, винетки, фериботи и др.

Един от най-важните резултати от внедряването на вертикалното решение за транспортни и спедиторски фирми NaviTrans в Дискордиа АД намира отражение в работата на мениджмънта на компанията. Системата осигурява постоянен и актуален поглед върху работата на всички звена, разполага и с удобни средства за отчет и анализ на данните.

Като допълнение от ФТС България беше разработен и модул за отчитане на лизинговите договори на транспортните средства във фирмата, с цел навременно проследяване и управление на плащанията по падежи.

Още полезни статии:

Какви са ползите за различните позиции в компанията, която избира NaviTrans за своя ERP система?