Какво знаем за Dynamics 365 накратко?

Тъй като се появяват все повече въпроси относно приложенията Dynamics 365 се постарахме да подберем най-често задаваните въпроси към момента и техните отговори от блоговете на Microsoft.

В началото на Юли 2016 стана ясно, че Dynamics 365 е новото продуктово име на ‘Project Madeira’.  Новата линия приложения ще промени начина, по който оперират компаниите и ежедневната, рутинна дейност на потребителите по света.

 1. Какво печелят клиентите с Dynamics 365?

Dynamics 365 ще обедини най-доброто от офертите в облака за CRM и ERP в една облачна услуга със специфични, целенасочени приложения за всеки от ключовите бизнес процеси – Финанси, Продажби, Обслужване на клиентите и други.

Dynamics 365 осигурява на клиентите модерна, но и позната визия с вградени добри практики и ноу-хау. Използва се common data model и специална платформа за приложенията за да гарантират приемственост, възможност за доработки, гъвкавост.

Dynamics 365 ще помогне на компаниите да:

 • Започнат с това, което им е нужно като приложения по роли, индустрии, компании- и след това да се развиват и растат със стъпките, които те преценят, че пасват на тяхната компания, за да управляват целия си бизнес в облака.
 • Подсигурят по-висока ефективност, там където е нужно, като свържат структурирания работен поток на бизнес приложенията и процесите в неструктурираната дейност на колаборацията.
 • Получат бизнес приложения, които комбинират данни, анализи и IoT в процесите, за да могат проактивно да водят служителите и клиентите към оптимални резултати.
 • Бъдат подготвени за бизнес растеж чрез адаптивни, гъвкави приложения, които им позволяват да създават, модифицират и разширяват бизнес процесите в реално време. Потребителите могат да променят и адаптират приложенията без необходимостта от намесата на IT специалисти. А организациите могат да преформатират своите бизнес модели с помощта на гъвкава и ефективна платформа.

 

 • Защо точно Dynamics 365?

Dynamics 365 е новото поколение бизнес приложение на Microsoft в облака. Тези приложения събират заедно цялата мощ на Microsoft в анализите, Power BI и IoT, със силата на Azure и една нова платформа за приложения. Като такова, новото име отразява значимостта на предложението и обединението на два различни свята структурирани бизнес процесо и неструктурирана лична информация – така че бизнес клиентите да могат да постигат повече.

 1. Това изцяло нов продукт ли е?

Dynamics 365 е изцяло ново предложение, което комбинира нови продукти, нови характеристики, ново ценообразуване и нова визия. Това е изцяло нов подход по отношение на това как се разработват и представят – бизнес приложения.

 1. Наистина ли всички тези приложения в Dynamics 365 работят добре заедно?

Всички бизнес приложения на Microsoft ще са съобразени с новия new common data model, които комбинира съществуващи инструменти като PowerApps и Flow. При представянето на тези приложения бе постигнат значителен прогрес при  безпроблемната работа на приложенията заедно, същевременно се полагат още усилия да се редифинират процесите, за да се премахнат границите между CRM и ERP.

 1.   Какво е “Common Data Model” и каква е неговата роля за Dynamics 365?

Common data model e базирана в облака бизнес база данни, изградена през годините опит с бизнес клиенти. Тя идва със стотици стандартни бизнес процеси, които покриват и Dynamics 365 и Office 365. Стандартизацията и приемствеността на сехамата помага на партньорите да изграждат иновативни приложения, които покриват дейността на компанията  с увереността, че техните решения могат лесно да бъдат използвани сред  цялата база данни от клиенти на Microsoft.

 1. Всички тези приложения са изградени на Azure платформата?

Фокусът е върху това да се разкрие визията и ползите на Dynamics 365 на клиентите. Докато  Microsoft Azure е отправна точка от която ще осъществим иновацията в Dynamics 365 , то ще продължим да използваме възможностите на Azure, тъй като са налични.

 1. Ще се предлага ли Dynamics 365 и on-premises?

Не. Dynamics 365 е облачна услуга, поради тази причина няма да бъде налична on premises или в частни облачни пространства.

Иновациите и поддръжката на Dynamics CRM, Dynamics AX, NAV решенията ще продължат. Ще бъдат предлагани и конектори, ако клиентите преценят, че искат да използват хибриден модел между on-premises и cloud решенията.

 1.   Кога и къде ще се предлага Dynamics 365?

Enterprise edition на Dynamics 365 ще се предлага в цял свят през есента на 2016г. Business edition ще се предлага през есента на 2016г. в САЩ и Канада, като постепенно ще бъде налична и в други страни.

 1.   Колко ще струва Dynamics 365?

С Dynamics 365 клиентите ще имат нов избор. Докато поддържаме традиционния подход  и позволяваме на клиентите да получават лицензи за Dynamics 365 по рпиложение (Финанси, Операции, Продажби, Маркетинг,  и др.) те също ще могат да закупуват лицензи по „роли“. Този нов подход ще даде възможност на клиентите гъвкавостта, която им е необходима да поддържат модерни, по-гъвкави и по-разнообразни роли на служителите  – като могат да достъпват до функционалност  от всички приложения в Dynamics 365.

 1.   Какво ще се случи с Dynamics AX, NAV и CRM продуктите?

Това е естествен етап от еволюцията на нашите бизнес приложения. Новите версии на Dynamics AX и Dynamics CRM ще се слеят по-късно тази година в Enterprise edition на Dynamics 365. Business edition е базиран на Project Madeira, който вече се тества в Северна Америка.  Постепенно ще нараства броя на страните, където Dynamics 365 Financials for Business ще е достъпна. Dynamics NAV решението ще продължи да бъде подобрявано и поддържано за нови клиенти.

 1.   Кое да предпочетат клиентите – да инвестират в Dynamics продукти сега или да чакат Dynamics 365?

В основата си Dynamics 365 е изградено на доказани бизнес процеси, предлагани от съществуващите Microsoft Dynamics приложения. Клиентите, които инвестират в  Dynamics решенията днес получават най-добрите системи, с които могат да управляват своя бизнес в момента, както и възможността да използват цялата мощ и възможности, които може да предложи облака на Microsoft. Когато са готови да преминат към Dynamics 365, ще имат тази възможност.

 1.   Какво предлага Dynamics 365 на малките и средни компании?

В самото начало, Dynamics 365 ще включва Dynamics 365 Financials for Business, детайлно решение за счетоводство и бизнес управление за малки и средни компании . Това предложение вече се тества в САЩ и Канада като Microsoft Project “Madeira.”

Източник: Microsoft blog, където са разгледани най-честите въпроси относно Dynamics 365.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *