ФТС България е сред лидерите за иновативни ИТ решения за управление на сградна собственост в Русия и България

За кого са предназначени решенията за управление на сградна собственост?

Компании, чиято основна дейност е:

 • поддръжка и управление на имоти;
 • отдаване под наем на различни търговски обекти, офис сгради, апартаментни комплекси;
 • управление на хотелски комплекси и др.

Кои са по-големите проекти на ФТС с решения за сградно управление в Русия?

IKEA Property е част от шведската група IKEA — най-голямата мебелна търговска верига в света. Основната дейност на IKEA Property е да развива и управлява сградната собственост на търговските центрове MEGА, които от своя страна са най-голямата верига от търговски центрове в Русия и СНГ, като управляват над 2,2 млн. кв.м.площи. IKEA Property също така притежава и управлява Khimki Business Park – огромен комплекс от офис сгради, разположен близо до Москва.

ФТС Русия успешно внедри решението за управление на сградна собственост в IKEA Property в Русия. Системата осигурява функционалност за обработка на детайлите по договорите за наем (например локация, цени, условия на плащане и др.); фактуриране (наем, услуги, режийни разходи)и  други извънредни разходи (строителство, маркетинг, лихви), издаване на данъчни фактури на наемателите. Стотици стандартни документи като договори за наем, напомняния за плащане, бележки за прекратяване, потвърждения се издават автоматично от системата, принтират се и се изпращат на наемателите всеки месец. Към момента повече от 300 потребителя на повече от 10 локации използват решението.

AVICA Property Investors (част от групата компании Troika Dialog) използват системата за сградно управление за бизнес центровете от клас „А“ “Romanov Dvor”, разположени в центъра на Москва. Решението позволява да се:

 • централизира администрацията на договорите за наем;
 • автоматизира билинга на наемателите;
 • калкулират режийните разходи и те да се префактурират към наемателите;
 • съотнасят получените банкови плащания към съответните договори и фактури;
 • анализират приходите в реално време;
 • генерират всички необходими справки и отчети за висшия мениджмънт

 

Комплекс АВИАПАРК – най-мащабния търговско-развлекателен комплекс в Европа. Търговската площ възлиза на над 230 000 квадратни метра, а на територията на комплекса са представени над 500 магазини от различни типове и брандове.

Реализацията на този мащабен проект се ръководи от компанията Amma Development, която е клиент на ФТС Русия. За управлението на всички аспекти на сградната собственост компанията използва решението на ФТС за планиране на ресурсите, контрол на отношенията с доставчици и наематели и автоматизиране на всички основни бизнес процеси – бюджетиране, планиране и управление на проекти, контрол на разходите, анализи на приходите. Благодарение на решението Amma Development успява да постигне оптимизиране на административните разходи, повишаване на ефективността и прозрачността на бизнеса си.

Stockmann е финландска компания с основна дейност в търговията на дребно. Двете дивизии на Stockmann са – дивизия за големи търговски центрове (Stockmann department Stores, Hobby Hall, Academic Bookstore, Stockmann Beauty и Nevsky Centre –  търговски център в Санкт Петербург) и дивизия за магазини за мода (Lindex and Seppälä). Двете дивизии управляват повече от 700 магазина в 16 страни, включително и Русия.

ФТС внедрява решението за управление на сградна собственост в Nevsky Centre. Решението се използва за обработка на договорите за наем, автоматизиране на фактурирането, начисляване на оперативни разходи към наемателите, управление на разходите и проследяване на плащанията; генериране на отчети.

ИТ решението за управление на сградна собственост представлява мощен инструмент за компании за недвижими имоти и инвеститори. Сред по-важните функционалности са:

 • бюджетиране и следене на оперативните договори и разходи;
 • управление на взаимоотношенията с наематели и доставчици;
 • следене на договори и други документи, свързани с недвижимата собственост;
 • планиране и проследяване на техническата експлоатация на отделните обекти;
 • гъвкави възможности за генериране на различни справки и отчети и др.

ИТ решението за управление на сградна собственост позволява в рамките на една система да се проследява информация за неограничен брой юридически лица, недвижими обекти, помещения и контрагенти. Включената възможност за водене на паралелни отчети в различни валути, както и поддръжката на многоезичен интерфейс позволяват решението да бъде много популярно и сред мултинационални компании с офиси в много различни страни Решението обезпечава високо ниво на безопасност на информацията, благодарение на разделението на правата за достъп за различните служители и пълното архивиране на историията по изменение на данните.

Вижте и следните полезни статии:

ERP системата като стратегия за развитие на бизнеса

3 начина търговският екип да е по-успешен с Power BI

Споделете с колеги:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *