Истории на успеха…Вертикалното решение SI Foodware помага на De Aviateur Bakeries да оптимизира бизнес процесите си

De Aviateur (Холандия) е голям доставчик и производител на над 100 различни по размер сладки, торти и сладкиши. Рон Лийвенкамп, Търговски директор на De Aviateur споделя: “Ние произвеждаме торти и сладкарски изделия. Целта ни е да произвеждаме висококачествени продукти. Предпочитаме да автоматизираме процесите, за да постигнем целта си. Това гарантира, че можем да доставяме продукти от най-високо качество на конкурентни цени.“

Как оперативните процеси да станат още по-ефективни

От 2011година, De Aviateur работят по своята IT стартегия със своя партньор, Schouw Informatisering. Целта е да се постигне още по-голяма ефективност на процесите. Рон  Лийвенкамп споделя: “Доволни сме от резултатите. Смятаме, че това се дължи на голямата активност и познания на Schouw в хранителната индустрия. Екипът познава ритейл компаниите, познава производителите – с две думи познава добре пазара. Това беше определящо при нашия избор.”

По-малко грешки при използването на едно ERP решение

Централно място в ИТ стратегията на Aviateur заема Microsoft Dynamics NAV, в комбинация със специалното вертикално решение за компании от ХВП – SI Foodware. Централният офис на компанията и няколко от производствените фабрики използват решението, като всички те работят в единна база данни. Това позволява на служителите от De Aviateur да работят по-бързо, да намалят риска от грешно въведени данни. Според Рон  Лийвенкамп: “Да използвате една система означава, че ще се допускат по-малко грешки. Когато получите поръчка, тя автоматично се конвертира в производствена поръчка от системата. Производствената поръчка от своя страна автоматично се изпраща в модула за планиране, тоест към самите производства. Целият този процес продължава по този начин докато финалният продукт е готов и автоматизиран сигнал не индикира, че поръчката е приключена. Следва връщане в системата, без да виждате на хартия фактура или пакинг лист, посредством модерните EDI решения. Всичко това се случва само в една ИТ система. Това улеснява нещата. Означава, че няма нужда да въвеждате излишно информация и в други системи. Имате една база данни и всичко е там.”

Контрол над наличностите

С избора на Microsoft Dynamics NAV и а на функционалността SI Foodware, De Aviateur поставя основите на по-голямо развитие от гледна точк. В момента компанията търси възможности да оптимизира решението за сканиращи устройства, което е интегрирано с  Microsoft Dynamics NAV,  с цел да постигне по-стриктен контрол върху всички движения на палетите в и между отделните обекти. Според Рон  Лийвенкамп: “Ако автоматизираме  и  системата за управление на склада ще получаваме суровините и по всяко време ще разполагаме с информация с какви суровини разполагаме. Ще знаем къде точн ов склада се намират. Ако  се вземе първо дадена суровина с по-дълъг срок на годност, то системата щесигнализира, че има артикули, чийто срок на годност е по-кратък и трябва да бъдат използвани първо те. Това ще ни е от полза. Разбира се системата FIFO винаги е добър избор.“ Рон продължава: “Когато има движение на стоки към трета страна  или между отделните обекти на компанията, това винаги се отразява в системата и стоковите наличности са винаги коректни. За мен, това е основното предимство : да знаем къде са дадените сток ив дадения момент и да можем да ги управляваме“.

Ако желаете да получите повече информация за вертикалното решение за ХВП – SI Foodware, свържете се с нас на 02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com.

Още статии за вертикалното решение за ХВП компании:

Кои са актуалните теденции при ERP системите за компании от ХВП?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *