3 начина търговският екип да е по-успешен с Power BI

Динамичния пазар и огромната информация, пред които се изправят ежедневно търговцитe са голямо предизвикателство към целта да познават базата с настоящи и  потенциални клиенти достатъчно добре. Сортирането и преглеждането на различни източници, данни, приложения може да ги забави – както и да възпрепятства растежа и успеха на компанията.

Всъщност 90% от търговците  асоциират пропуснатите възможности с невъзможността да се „обхване и систематизира“ цялата налична информация.

Microsoft Power BI в Office 365 ще позволи на Вашите търговци да събират, унифицират, „разчитат“ и визализират всички данни, които ги интересуват на едно единствено място.

Ето три начина, по които визуализацията на данните може да трансформира цикъла на продажбите:

  1. Отчети на мига—Компаниите винаги търсят нови начини, с които да повишат ефективността си. За един търговски екип, това може да означава елиминиране на трудните и отнемащи време ръчно въвеждани отчети и заменянето им с технология/инструмент, който да сортира данни от множество източници и да ги визуализира по ярък, разбираем и интерактивен начин. Отчетите за пайплайна и тенденциите в продажбите  могат да бъдат генерирани за часове, минути и дори секунди —вместо за цели дни—така ще Ви остане достатъчно време за да прегледате и осъществите своите стратегии.

 

  1. Споделяне на информация между отделите—За да е са успешни търговците, другите отдели в компанията също трябва да са успешни. Power BI се интегрира с над 60 други приложения, така че различните отдели могат да импортират данните, които те са събрали и обработили  и да ги споделят помежду си. Когато търговците могат да видят например, кои маркетинг дейности са били най-успешни, то те могат по –ефективно да осъществяват своите търговски стратегии.

 

  1. Управление на квоти—На бързо променящите се пазари, задаването на реалистични квоти е предизикателство, особенокогато успешните продажби зависят от променливи като регион, месец, клиентски сегмент. Power BI премахва трудностите със събирането на информация на едно място – така можете да залагате постежими цели пред търговските екипи.

 

Вашите търговци знаят как да сключват сделки. Помогнете им да го правят още по-бързо с помощта на различните визуализации на данните с Power BI.

Разгледайте и примерен отчет в Power BI:

Демо търговски отчет по региони и регионални мениджъри

Оставаме на разположение за демонстрация на BI решението Power BI – позвънете ни на 02/ 818 36 63 или пишете на info.bg@fts-eu.com

Споделете с колеги:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *