Проучване за качеството на обслужване и за очакванията на клиентите по света 2016: Инфографика

Изискванията и очакванията на потребителите относно качеството на обслужване постоянно растат. В различна степен за решението за покупка влияние имат фактори като удобство, бързина на обслужване, предварителна информация за стоката/услугата, отзиви от други клиенти, различни канали на дистрибуция, дигитална трансформация идр.

През 2016г. Microsoft проведе проучване, в хода на което специалисти са попитали 5000 потребители от Бразилия, Германия, Япония, Великобритания и САЩ. Резултатите от проучването показват учудващи сходства при някои отговори и драстични различия при други. Забелязват се и някои интересни тенденции в зависимост от локацията на потребителите и възрастовите им групи. Можете да разгледате инфографиката «Качество на обслужването по света 2016», по-долу в този пост.

Тъй като качеството на обслужване на клиентите и преживяването на всеки един клиент се превръщат все повече в ключови предимства за компаниите/ марките по света, които успяват да ги управляват добре, е изключително важно да знаете повече за тези очаквания, възприятия, предпочитания и тенденции, за да се възползвате максимално от тях.

 

2845.2016_Global_Customer_Service_Infographic.jpg-750x0

Рагледайте CRM решения, които ще ви помогнат за по-добро обслужване на Вашите клиенти

Може да ви бъдат полезни и следните статии:

10 маркетинг съвета от CRM експертите

Microsoft Dynamics CRM – предимства според индустрията

Споделете с колеги:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *