Как да подготвите правилната email маркетинг стратегия за празничните маркетинг кампании?

До края на 2016г. остават няколко седмици, обикновено повечето компании използват предпразничните дни да изпратят Коледни пожелания към своите клиенти или да обявят страхотни, празнични оферти. Ако ви предстои подобна кампания, ето няколко съвета :

  1. „Прочистете“ маркетинг списъците. Проверете своите Маркетинг листи с контакти, партньори, клиенти в CRM системата, с която работите. Сега е времето да се погрижите за евентуални дублирани контакти или да актуализирате някои, които вече не са активни.  Така, ще сте сигурни, че сте подсигурили по-дори резултати от кампанията, осигурявайки максимално актуална и релевантна база данни.
  2. Проверете автоматизацията. До колко са автоматизирани маркетинг процесите във Вашата компания? Ако разполагате с решение за маркетинг автоматизация, това може да улесни значително активностите около празниците и да ви помогне да обмислите и планирате активностите навреме и в детайли.
  3. Ангажирайте получателите. По това време на годината рекламните мейли могат да затрупат клиентите ви. За да се отличите от останалите, не разчитайте на пасивно послание,  включете ясен  „call to action” в своето послание.  Създайте въодушевление като обмислите и планирате забавни и ангажиращи кампании . Празниците са повод да включите подаръци, награди, състезания в мейлинг кампаниите.
  4. По-кратко=по-добре. Нека посланията ви са максимално кратки , ясни и директни. Всички имат много задачи и ангажименти и много малко време за изпълнението им в предпразничния период. Не отблъсквайте потенциалните си клиенти с твърде дълги и детайлни мейли.

 

Ако  искате да ви разкажем повече за ползите на маркетинг автоматизацията – обадете ни се на 02/818 36 63 или прочетете повече за ползите от вертикалното решение ClickDimensions, базирано на Microsoft Dynamics CRM.

2 коментара за “Как да подготвите правилната email маркетинг стратегия за празничните маркетинг кампании?

  1. Кипо

    Мда, основния проблем на българина е, че е изключително самоуверен в своите мейл кампании и си мисли, че е достатъчно да напише даден текст и “воаля” клиента ще кликне. Не, не става така. Трябва да се правят периодични А-Б тестове, call to action, някакви промоции, промокодове, отстъпки, игри, и на-ваче да се наблегне на персонализацията на мейла – “Здравей Минчо, днес ще ти предложим…..”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *