Кога бизнесът на една печатница е готов за внедряване на ERP система?

DynamicsPrint (eGraph) е завършено решение от висок клас, с богата функционалност, напълно достатъчно за управление на цялата дейност в полиграфическите предприятия. Отговаря на всички специфични нужди и административни изисквания, характерни за индустрията от изготвянето на предварителна калкулация до фактуриране и финансови отчети.

Изцяло покрива типичните за полиграфията профили – предпечат, офсетов ролен и листов печат, етикети, опаковки, флексопечат, довършителни работи и др.

Специализираното ERP решение DynamicsPrint (eGraph) е разработено от MPS Graphics, базирано e на системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics AX.

Но кога една печатница е готова за внедряване на ERP?

Обърнахме се с няколко въпроса към Алекс Нилсен – който отговаря за връзките с клиенти и партньори в MPS Graphics – компанията-разработчик на вертикалното решение DynamicsPrint. Той притежава над 35 години опит със софтуер за печатарската индустрия, като последните  15 години са в компанията MPS Graphics с решението DynamicsPrint (eGraph), което е базирано на Microsoft Dynamics AX. С няколко въпроса:

Кога бизнесът на една печатница е готов за внедряване на ERP? – Основно предимство на ERP системите е лесния и бърз достъп до актуална информация във всички нива на компанията. Печатарската индустрия, за съжаление, е бизнес, който не може да разчита на прекалено големи печалби,  от друга страна продажбите се извършват почти на себестойност. При подобни условия е изключително важно да познаваш добре и да следиш разходите, за да се избегнат проекти на загуба, както и да се упражнява стриктен контрол върху всички процеси от изготвянето на оферта до издаването на фактура.  Това може да се постигне само, ако всички в компанията разполагат с актуална информация за данните по даден проект, независимо дали става дума за време, използвани материали или др, за да се вземат най-правилните решения в точния момент.
Точно тук е и ролята на вертикалното решение DynamicsPrint, което осигурява необходимите инструменти за всяка печатарса компания, която цели да бъде максимално успешна.

  • Кой е най-често задаваният въпрос от потенциални клиенти за Dynamics Print?
  • Кога ще е готов DynamicsPrint за Dynamics365 (AX7)? Бързаме да отговорим, че планираме това да се случи през Q2 / 2017/

 

  • Какво е основното предимство на Dynamics Print пред решенията, които предлагат други доставчици?
  • Решението  DynamicsPrint e вградено в ERP системата от висок клас Microsoft Dynamics AX, което осигурява много възможности и допълнителни ползи за крайния потребител. Повечето системи са предвидени за управление на определен, специфичен вид печат, докато DynamicsPrint  позволява управление на процесите и при офсет печат, дигитален печат и флексопечат, както и печат на опаковки и етикети, както и комбинация от изброените видове печат.  Освен това решението разполага с доказана  JDF функционалност, както и възможност за интеграция с други системи.  

 

  • Какви са тенденциите в печатарския бранш през погледа на MPS Graphics?
  • При нас преобладават запитванията от по-големи компании, които оперират в няколко държави. Така че, тенденциите, които забелязваме от няколко години насам е, че за да оцелеят малки и средни компании се присъединяват в по-големи обединения от компании. Интересното е, че печатарската индустрия все още е много мащабна, макар и да има намаляване в обемите в някои области.  Според този източник  печатарската индустрия в глобален мащаб достига USD 898 млрд. долара. Доста впечатляващо!

Повече за DynamicsPrint можете да разгладедате тук: egraph.fts-eu.com

 

Oще полезни статии в блога за Dynamics Print:

ERP решението Dynamics Print и предизвикателствата пред ERP решенията за печатарската индустрия

Внедряването на Dynamics Print във водещата скандинавска компания Stibo Graphic

Винаги крачка напред с решението DynamicsPrint

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *