Кои са новите стратегии за успех пред рекламните агенции?

За рекламните и PR агенции времената са трудни и сложни. Появата на дигиталните медии отвориха нови възможности, но и засилиха конкуренцията още повече. Преобладават проектно-базираните партньорства и това означава, че агенциите не могат повече да си позволят загуби в краткосрочен план за сметка на дългосрочна печалба. Накратко, от агенциите се очаква да направят повече с по-малко ресурси.

Някои от тенденциите, които Deltek Maconomy открояват в последния си доклад, посветен на агенциите :

  • Агенциите ще формират все повече партньорства с други агенции, за да предложат на клиентите си повече услуги;
  • Маркетинг специалистите могат да се възползват от все по-разнообразната информация, която натрупват за клиентите си, за да им предоставят по персонализирана и по-съобразена с индивидуалните изисквания услуга;
  • Брандовете целят успешното навлизане в различни култури, което налага бърза трансформация и адаптивност.
  • Ключът към всичко това, до голяма степен е откриването и наемането на служители от поколението на т.нар. millennials – онези, които лесно възприемат тези подходи, поради техните огромни познания за технологиите.

За следването на тези тенденции може да ви помогне Deltek Maconomy. Агенциите, които избират решението на Deltek Maconomy придобиват цялостен поглед за всичко, което се случва в компанията – относно всички услуги и проекти. Това ви помага да планирате точните ресурси в точните проекти в  точното време, което ще е добра база за успешни и печеливши проекти. По този начин агенцията ви може да се фокусира върху най-печелившите клиенти и проекти.

Ако желаете да изтеглите целия доклад с тенденциите за 2017г. сред рекламните и ПР агенции, попълнете регистрационната форма тук

Повече за специализираните ИТ решения за рекламни и PR агенции- прочетете тук

 Споделете с колеги:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *