3 съвета при избор на решение за маркетинг автоматизация

Накратко, маркетинг автоматизацията е технология, която помага на компаниите да привличат по-лесно нови клиенти и да поддържат интереса в своите потенциални и настоящи клиенти, към продуктите и услугите, които предлага дадена компания. Докато преди маркетинг автоматизацията бе достъпна само за много големи компании, то сега и малките и средни такива, могат да се възползват от предимствата, които предоставя.

Ето и три кратки съвета  при избора на решение за маркетинг автоматизация:

  1. Избирайте внимателно

Първата стъпка към успешно внедряване започва дълго преди самото начало на внедряването. Когато избирате решение за маркетинг автоматизация, това което трябва задължително да предвидите е нивото на интеграция. Някои платформи могат да се използват без да са свързани със CRM системата, но интеграцията между двете решения ще максимизира ефективността и резултатите. Нивото на интеграция може да повлияе на цената и срока за внедряване на решението, както и на цялостна функционалност.

За потребителите на Microsoft CRM / вече Dynamics 365 for Sales/  има много варианти, с които да го надградят със система за маркетинг автоматизация. ClickDimensions е вграден в самия Dynamics 365, като по този начин ви позволява да достъпвате информацията в реално време, изисква по-кратък период на внедряване и обучение на потребителите. Почти 2/3 от топ мениджърите посочват лесното и бързо внедряване като топ приоритет при избора на система за маркетинг автоматизация. Този параметър е по-важен дори от цената.

  1. Започнете с малки стъпки

Email маркетинг, автоматизация на кампаниите,  регистрационни форми и промо страници, проучвания, проследяване на посещенията на корпоративната уеб страница и още много – може да звучи изкушаващо да започнете с всички модули наведнъж наистина. Обаче, този подход може лесно да отблъсне ключовите потребители и много често води до ситуацията, в която те не успяват да научат и разберат целия потенциал на различните функционалности. Вместо това, е препоръчително да се изготви списък с приоритети и да се започне с поетапното внедряване, обучение и изполване на отделните модули.

  1. Използвайте разумно ресурсите

Различните потребители имат различен начин на учене и различни графици, затова търсете такова решение за маркетинг автоматиазция, което предлага и различни опции за обучение, например – live webinars, записани обучителни сесии, статии и блог постове. Информирайте се и за наличието на поддръжка, включително детайлите за работно време.

ClickDimensions е решение за маркетинг автоматизация, вградено в Microsoft Dynamics CRM /вече Dynamics 365/. Tо позволява автоматизация на email маркетинга, проследяване на посещенията на корпоративната страница, по-прецизно проследяване на дейностите на потенциалните клиенти, многостъпкови кампании, social discovery, създаване на регистрационни форми, проучвания, малки промо страници, интеграция с платформи за уебинари, социални медии и др.

ClickDimensions е най-лесният начин:

  • Да генерирате и квалифицирате потенциални клиенти;
  • Да приоритизирате изготвянето на оферти;
  • Да разполагате с точна и актуална информация за своите маркетинг кампании и дейности;
  • Да предприемате правилните търговски дейности в правилното време.

Повече можете да видите в това 7-минутно видео – http://clickdimensions.com/demo/

Ако желаете повече информация за решението – обадете ни се на 02/818 36 63 или ни пишете на info.bg@fts-eu.com

 

 

Още полезни статии в блога ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *