9 идеи да използвате системата за маркетинг автоматизация, освен за изпращане на мейли

Маркетинг автоматизацията и email маркетингът вървят ръка за ръка. Дори понякога се получава объркване, че те всъщност са едно и също нещо. Реално са доста различни. Докато email маркетингът е важен компонент на едно решение за маркетинг автоматизация, то една такава платформа за маркетинг автоматизация надскача многократно само пращането на мейли.

Ето 9 идеи, как да използвате системата за маркетинг автоматизация:

1.Управление на абонаменти за бюлетини позволява да се настроят няколко различни списъка с абонати за различните бюлетини, които изпраща компанията – съответно клиентът да може да избере кой от бюлетините го интересува най-много и да се запише да получава само него. Без подобно управление, изпращайки мейли по-скоро залагате на стратегия „всичко или нищо“ – потенциалните клиенти могат да изберат дали да получават всички съобщения, които генерира организацията или никакви. Във времето, когато клиентите изискват правото си на избор и предпочитат персонализирана услуга, по-скоро биха отказали всякаква комуникация, отколкото да получават всякакви съобщения.

2.Автоматизирани кампании какво представляват? Това е процес по изпращане на поредица от предварително зададена комуникация до клиент, потенциален клиент за даден период от време, базирана на техните взаимодействия. Макар че, обикновено автоматизираните кампании включват мейли, могат да се състоят и от директна поща, SMS известия, телефонни обаждания  и други. Автоматизираните кампании следват реакцията на отделния контакт, като по-този начин пресъздават една  персонализирана комуникация и помагат на хората да почувстват внимание към самите тях, а не все едно са поредното име от базата данни.

3.Промостраници и регистрационни форми – промостраниците са уеб страници, отделни от основния сайт на компанията и са предназначени да постигнат конкретна цел, обикновено генериране на нови лийдове по дадена кампания. Промостраниците са силно концентрирани върху едно call-to -action, което може значително да увеличи регистрациите.

Регистрационните форми често са част от промостраницата, с цел да запазят контактите на потенциалния клиент, който например реши да изтегли електронна книжка, да се регистрира за уебинар или да потърси информация за конкретен продукт или услуга.

4.Проучвания – проучванията онлайн са най-предпочитания метод сред организациите, когато решат да потърсят обратна връзка от аудиторията си. Знаете ли, например, какво мислят участниците на последния ви уебинар? Или какви са впечатленията на клиентите от новия онлайн магазин? Проучванията могат да ви предоставят важна информация, не ги пренебрегвайте.

5.Уеб проследване и анализ – Web intelligence, позната още като уеб проследяване или уеб анализ, използва код, добавен на уеб страницата ви, който да събира информация как се използва уебсайта и да записва данни за посетителите на него. Можете да преглеждате кои страници са разгледани, колко време е отделил посетителя на дадена страница, кой е източникът, от който са стигнали до дадена страница и друга ценна информация.

6.Управление на информацията от уебинари позволява ви да интегрирате системите за управление на онлайн събитие, уебинари, уебсесии (например GoToWebinar, WebEx, Eventbrite, Cvent) с платформата за маркетинг автоматизация. ClickDimensions предоставя конектори за платформите GoToWebinar, WebEx, Eventbrite и Cvent. Онлайн семинарите са чудесна възможност за компаниите да се свържат с техните аудитории и да заздравят тези връзки, като същевременно дават на участниците възможността да са информирани, за опциите, които ги интересуват.

7.Управление на SMS кампании SMS маркетингът е един от най-бързите маркетинг канали днес. С него можете да достигнете всеки с мобилно устройство, което има необходимите настройки. Обикновено, SMS съобщенията постигат висок процент на прочитане, което ги прави особено подходящи за кампании с лимитирана за даден период оферта.

8.Асоцииране на точки към потенциалните клиенти включва класирането на потенциалните клиенти на база на това колко заинтересован е  потенциалния клиент от  продуктите/услугите на компанията, каква е верпятността за покупка, в какъв времеви период. На потенциалните клиенти се асоциират различен брой точки, въз основа на това, какво действия предприемат. Например, потенциален клиент, който изтегля електронна книга получава 10 точки, докато този, който посещава страницата с ценова информация на дайта- 25 точки.

9.Маркетинг в социалните мрежи – инструментите в платформите за маркетинг автоматизация дават възможността да насрочвате и публикувате постове, да споделяте в социалните канали, да търсите информация в социалните мрежи за даден контакт и др.

 

Изтеглете електронната книжка за отделните функционалности на ClickDimensions тук: https://goo.gl/UGZ5YY

Ако желаете да научите повече за решението за маркетинг автоматизация ClickDimensionsобадете ни се на 02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

Photocredit: ClickDimensions

Още статии за маркетинг автоматизация:

3 съвета при избор на решение за маркетинг автоматизация

Как да подготвите правилната email маркетинг стратегия за празничните маркетинг кампании?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *