Кои са актуалните теденции при ERP системите за компании от ХВП?

Компаниите от ХВП са изправени пред постоянни предизвикателства и растящи изисквания от страна на клинетите и доставчиците си – като например, свиване на печалбите в зависимост от промените в цените. Разбира се, да не забравяме и все по-високите стандарти и постояните промени в законите и наредбите, които трябва да се съблюдават. Компаниите от ХВП трябва да следват и да спазват всички тези промени.

Всички тези външни фактори принуждават компаниите от ХВП непрекъснато да се стремят да намаляват разходите си и да повишават своята ефективност. Важно е да притежават строг контрол над дейността си, както и навременна и актуална информация за отделните процеси. Ето защо внедряването на специализирана ERP система за управление за бизнеса е от съществено значение.

SI Foodware в комбинация с Microsoft Dynamics NAV представлява цялостно, завършено ИТ решение за управление на бизнеса за компании, с основна дейност преработка, производство и дистрибуция на хранителни стоки.

Обърнахме се към  William van Zweeden от Schouw Informatisering – компанията-разработчик на SI Foodware с няколко въпроса относно тенденциите при ERP системите за компании от ХВП:

 

Кои са най-често задаваните въпроси, които получавате  от потенциални клиенти, които търсят ERP за  ХВП?

  1. Търся партньор, който разбира моята индустрия – Познавамедобре хранителната индустрия. Разполагаме с опит и повече от 300 клиента по цял сят от различни сфери на хранителната индустрия.
  2. Не желая повече да работя с отделни приложения или системата, с която разполагам вече не е достатъчна, за да управлявам ефективно бизнеса си – малките компании често стартират само със счетоводен софтуер + таблици в Excel. Но ако успят да развият бизнеса си, тези решения могат да са им недостатъчни.
  3. Необходимо е да съблюдавам регулациите за проследимост и да мога да реагирам бързо – дава ли ми тази възможност Вашето решение Модулът „Управление на качеството“ (демонстрирахме по време на уебинара, който организирахме заедно с ФТС) помага на компаниите да управляват процеса. С комбинирането на функционалности от различни модули – създаваме много силно решение , което покрива изискванията свързани с качеството, както спрямо националните, така и спрямо международните разпоредби.

 

Кои са основните три причини, поради които ХВП компаниите избират SI Foodware?

Основните причини са свързани до голяма степен с цитираните въпроси по-горе. Това са причините, поради които компаниите ни търсят.

В допълнение вече сме изградили достатъчно доверие в индустрията. Завършваме успешно всеки един от проектите си.

Ето и трите причини накратко:

  • Познаваме хранителната индустрия.
  • Разполагаме с решение, което отговаря на изискванията на ХВП компаниите.
  • Ще завършим успешно проекта, което могат да потвърдят и настоящите ни клиенти.

Какви са тенденциите, които очаквате  в хранителната индустрия през 2018г. ?

Със сигурност има разлики между очакваните тенденции на пазарите в Холандия и България, но можем да  откроим следното:

  • Повишено търсене на готови храни

Хората имат да свършат все повече задачи, за все по-малк о време. Това ги принуждава да търсят решения за закупуване на готови храни. В повечето супермаркети в Холандия стават все  по популярни готови плодови салати, фрешове, предварително подготвени за директна консумация авокадо и манго, например. Разграничителната линия между супермаркетите и ресторантите става все по тънка, тъй като много от супермаркетите вземат решения да отворят суши ресторанти или пицарии на своята територия.

  • Все по-голямо внимание към качеството на храната/готовност да с заплати повече за по-качествени продукти

Макар че, хората разполагат с по-малко време за готвене, има една нарастваща тенденция за здравословно храненене с качествени, био и органични продукти, отгледани с внимание. Органичната храна беше нишов пазар допреди няколко години, но набира все по-голяма популярност. Също така, наблюдава се  съществена разлика между готвенето през седмицата (бързо и лесно) и през почивните дни (повече време, повече пресни продукти, по –скъпи продукти).

  • Добавяне на допълнителни канали за дистрибуция.

Много компании започват да добавят канал от компанията- директно до клиента  към традиоционните B2B модели. Това води до промени и в изискванията към софтуера: методи за транспорт, методи за заявка, приложения за web магазин и други).

Снимка: Schouw Informatisering

Ако желаете демо на Si Foodware или имате допълнителни въпроси, свържете се нас на 02/818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

Още статии за решението за ХВП компании:

Вертикалното решение SI Foodware помага на De Aviateur Bakeries да оптимизира бизнес процесите си

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *